COMPENSATIE  GEANNULEERDE VOORSTELLING  'OSCAR'

KRIJG WAAR JE RECHT OP HEBT EN VRAAG JOUW TEGOEDBON AAN

De voorstelling waarvoor u een ticket hebt gekocht, werd geannuleerd. Wat nu?

Door de uitbraak van het coronavirus en om een snelle verspreiding ervan tegen te gaan besliste de regering om concerten, sportwedstrijden, theatervoorstellingen, enz. uit te stellen of af te lasten. Hierdoor ziet ons publiek hun betaalde voorstelling niet meer doorgaan.

Theater Scala heeft echter beslist om elk ticket volledig te compenseren, want daar heeft u recht op.

De tegoedbon vraag je aan via het onderstaand  formulier en is  2 jaar geldig. Compensatie van jouw ticket is dus gegarandeerd! 

Desalniettemin kan je ook, als steun aan de zwaar getroffen cultuursector, afzien van deze tegoedbon. 

 


VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE CORONA TEGOEDBON

Als jouw voorstelling vanwege het coronavirus werd afgelast, krijg je een speciale Corona-tegoedbon. Wat houdt deze voucher precies in, hoe lang is deze voucher geldig en hoe gebruik je deze voucher? Hieronder geven we je antwoord op alle vragen die betrekking hebben op de Corona-tegoedbon.

Kan Theater Scala gebruik maken van een tegoedbon in plaats van een terugbetaling van de reeds betaalde tickets?
Ja dat kan. De Corona-tegoedbon is niet bedacht vanuit een luxepositie. Het coronavirus heeft een enorme impact op de culturele sector. Uit dat oogpunt is het initiatief ontstaan om in plaats van de normale wettelijke teruggave tegoedbonnen uit te geven t.w.v. de reeds betaalde tickets. Dit ondersteunt de theaterhuizen die in één klap heel veel geld zouden verliezen en mogelijk failliet zouden kunnen gaan. Het initiatief voor het uitgeven van deze Corona-tegoedbon werd bekrachtigd door Minister Muylle en werd gepubliceerd in het Staatsblad (BS 20.03.2020). Meer info vind je hier.


Ik heb toch wettelijk recht op terugbetaling?
In een normale situatie is het inderdaad het geval dat de ticketkoper bij een voorstelling die geannuleerd moet worden om redenen die niet aan de ticketkoper zijn toe te rekenen, wordt terugbetaald door de culturele instelling. De huidige situatie voor de cultuursector is echter zo exceptioneel dat bijzondere maatregelen moeten worden getroffen, de Corona-tegoedbon is hier een voorbeeld van.

Hoe ontvang ik een tegoedbon? Hoe gaat dit in zijn werk?
Is jouw voorstelling vanwege het coronavirus geannuleerd? Dan kom jij in aanmerking voor de Corona-tegoedbon. Deze kan je verkrijgen door het bovenstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan van ons binnen de 14 dagen via e-mail jouw persoonlijke Corona-tegoedbon, die je kan inzetten voor toekomstige voorstellingen of andere activiteiten.

Hoe lang is de Corona-tegoedbon geldig?
De tegoedbon kan tot 2 jaar na uitgifte worden verzilverd. Welke datum dit precies is, vind je terug op de per e-mail verstuurde Corona-tegoedbon. Je hebt dus 2 jaar de tijd om  de tegoedbon  te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van de Corona-tegoedbon voor mij als ticketkoper?
Wij zorgen ervoor dat óók jij als ticketkoper profiteert van de Corona-tegoedbon. Met de tegoedbon gaat jouw ticket immers niet verloren, maar wordt deze slechts in gebruik uitgesteld. Je hebt 2 jaar de tijd om deze in te ruilen voor een voorstelling. 

  • De tegoedbon geeft jou de mogelijkheid om de geannuleerde voorstelling op een later tijdstip te compenseren.
  • De tegoedbon geeft jou als ticketkoper de zekerheid dat je ticketsom is veiliggesteld.
  • De tegoedbon heeft de waarde van de door jou reeds betaalde tickets.

Wie ontvangt de Corona-tegoedbon? En is deze tegoedbon persoonsgebonden of mag deze ook overgedragen worden?
De Corona-tegoedbon wordt verstrekt aan de ticketbetaler in naam en rekening van zichzelf en diens medetickethouders. De waarde van de Corona-tegoedbon stemt overeen met de door jou betaalde ticketprijs van de oorspronkelijke reservatie. De tegoedbon is persoonsgebonden en te gebruiken door dezelfde ticketkoper als op de originele boeking. 

Wat is de waarde van de Corona-tegoedbon? En wat als ik voor een andere voorstelling wil boeken die duurder/goedkoper is?
De waarde van de Corona-tegoedbon is volledig gelijk aan de door jou reeds (aan)betaalde ticketsom. Is de ticketprijs van de nieuwe voorstelling duurder, dan betaal je zelf het verschil bij. Is jouw nieuwe ticketsom lager, dan blijft het restbedrag op jouw tegoedbon staan.

Ik heb een Corona-tegoedbon ontvangen, hoe gebruik ik deze bij een nieuwe reservatie?
Bij het reserveren van de voorstelling zal je de persoonlijke code die je op je tegoedbon zal vinden kunnen invullen tijdens jouw reservatie. De waarde van de tegoedbon wordt dan afgetrokken van het reservatiesaldo.  Geen nood, de exacte procedure zal je terug vinden op jouw tegoedbon.

Wanneer gaan de voorstellingen in Theater Scala weer van start?
Wij zijn momenteel in volle voorbereiding om nog dit najaar volledig herop te starten. 

Hoe zullen jullie de gezondheid van het publiek garanderen wanneer de voorstellingen terug starten?
Cultuur is belangrijk, maar de gezondheid van de acteurs en ons publiek gaat voor. Samen met de overheid bepalen we wanneer en hoe we terug veilig kunnen starten. Dit doen we aan de hand van het 'Event-risk-model', een praktisch hulpmiddel die mogelijke COVID-veiligheidsrisico's in kaart brengt om deze daarna tot het minimum te beperken. Meer info.

Ik zit met andere vragen. Waar kan ik hiervoor terecht? 
Kijk even of uw vraag niet bij de veelgestelde vragen staat op de door de overheid speciaal opgezette website via https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/coronavirus/annulering-van-evenementen/coronavirus-faq-over-de

Of u kan natuurlijk  ook steeds met ons contact op nemen via info@scalaplatform.be